Archive for the ‘Arki ja juhla’ Category

Vappuiltaa.

Tuesday, May 1st, 2018

Istuskelen kotosalla. Juhlin kahden tippaleivän ja yhden simapullollisen voimin, sillä ne tilasin tätä kausijuhlaa varten.

Kuuntelen kuulokojeitse T-silmukan avulla television kautta verkkotallennetta eilisillan YleTeeman ohjelmasta Turun Vappu

Eilen en jaksanut, mutta nyt ruotsinkielisen puheen ja laulun kuunteleminen sujuu virkeästi, ihan på svenska.

Kyllä juhlallisuuksiakin kestää paremmin, kun nukkuu tarpeeksi ja sitten on hereillä nauttimassa ohjelmasta.

Löysin luonnoksen, 31. elokuuta 2015 päivätyn

Sunday, January 21st, 2018

Aurinkoinen maanantai päättää elokuun tänään tänä vuonna. Koko kesän ovat aurinkoisten päivien paistot terassilleni lämmittäneet myös kotiani niin, että viimeisimmän 0-synttärini lahjapöydältä löytämäni pöytätuuletin on saanut pyörittää ihan työkseen huoneilmaa. Tietysti ovi pihalle on usein auki lämpimän ja jopa helteisen ilman virrata sisään. Tosin viileiden ja jopa sateisten kesäpäivien tuulahdus tuon oven kautta on raikkaapi, mutta minkäpä teen aurinkoisen tuuletuksen houkutuksille tänään? En vastusta, tuuletan tuulettimella ja ikkunoitse ulkoa. Tänään on aurinkoinen päivä.

 

 

Heinäsorsatkin ovat sinisorsia.

Sunday, September 1st, 2013

Minä luulin, että heinäsorsat ovat omaa sorsalajiaan, mutta eivät ne ole. Sinisorsia ne ovat. Sinipäisten sinisorsaurosten tavoin sinipeilisiipisiä ruskeankirjavia sinisorsanaaraita. Jospa nyt muistaisin tämän edes jonkin aikaa.

WP_20130831_011

Kahvitauko

Monday, May 6th, 2013

Työpaikalla arvostan kahvitaukoa. Noudan sen kunniaksi mukillisen kahvia työni ääreen ja jatkan ahertamista. Nyt pälkähti mieleeni, että voisin kertoa kahvitauosta lyhyesti sinullekin ja teenkin tässä niin. Juon samalla siemauksia kahvistani. Vain näin voin rauhoittaa tauon kahvista nauttimista varten. En siis pidä taukoa kahvin nautiskelusta vaan työn hurmasta. Lopuksi vielä siemaus kahvia ja eikös vain taas käynyt niin, että tauko työn lomassa maistui ihan kahvilta.

Luokkakokoukseen

Monday, September 26th, 2011

Olen saanut ajoissa kutsun luokkakokoukseen. En vastannut kutsuun yhtä nopeasti, sillä järjestelin kalenteriani ja epäilin estyväni. Tänään ei näy kuitenkaan muuta estettä kuin se, että ilmoittautumisen määräaika meni jo umpeen. Ilmoittauduin silti äsken ja odotan nyt, onnistuinko pujahtamaan vielä ovenraosta mukaan entiseen koulukaupunkiini luokkakavereita tapaamaan.

Kävelyllä

Monday, May 9th, 2011

Vilkutettuani kotiinsa lähteneelle pojalleni äitienpäivän illansuussa suuntasin itsekin liikkeelle. Puistossa ja metsiköissä kukkivat valkovuokot. Lähimmän pienen metsikön hoitohakkuu näkyy kantoina ja tosi komeana roinapuupinona. Kevyen liikenteen sillalta kaiteen vierestä voi hankkia huimauksen tunteen, mutta toisaalta näkee Hämeenlinnantietä pitkälle kumpaankin suuntaan. En kääntynyt Käpylän suuntaan, joten päädyin heti Maunulan viljelypalstojen ja puron väliselle kävelytielle. Jotkut viljelijät ahersivat, toiset viettivät jakkaroillaan leppoisaa sunnuntaita. Käännyin niin, että arvelin päätyväni takaisin Pohjoishaagaan. Aurinkoisen koivikon viertä kulkien tulin isojen teiden kevytliikenteen eritasoristeykseen, kuljin Hämeenlinnan väylän alitse Eliel Saarisen tielle. Jokeri tuli vastaan. Minä menin rakennustyömaan ja Marjatta-koulun ohitse kapealle asuntokadulle, jolla toki on leveät jalkakäytävät. Aurinko hohti koivujen keväänvaalessa vihreydessä. Kotikerrostalon nurkalla liehui Suomen lippu aivan kotini seinän takana. Siinä juurella kukkapenkissä kukkivat keltaiset orvokit ja narsissit. Ehkä menen toistekin kävelylle.

Hyvää Joulua!

Thursday, December 23rd, 2010

Lumi on peittänyt maat ja mannut, täällä Pohjois-Haagassa myös kadunvarsien pysäköintipaikat ja ennen kaikkea monet jalkakäytävät. Vielä viikko sitten reitit olivat kuvankauniisti aurattuja. Nyt on toisin. Minä olen muiden kömpelysten tavoin jouluostoksilla kulkiessani poukkoillut ajoradallakin autojen seassa, mutta jotkut notkeammat kahlaavat sinnikkäästi lumihangessa oletetun jalkakäytävän kohdalla. Tällä väliä, hällä väliä, kunhan on raikas valkoinen joulu ja riittävästi villaa yllä. Jotenkin on remontin jälkeen kotikin vilpoinen, mutta villanutussa ja villahousuissa pärjää kyllä. Lämmin joulumieli suo näin hyvää joulutunnelmaa: Hyvää Joulua!

Kaakaokauratahna

Friday, November 26th, 2010

Joskus tyhjähkön ruokakaapin tienoilla syntyy ideoita. Kaakaokauratahna on tällaisen nälkäisen idean huipentuma.  Näin se syntyy: Otetaan lautanen, jonka syvyyksiin mahtuu kaksi desilitraa ruokaa. (En käytä erillistä valmistuskulhoa, sillä tiskaaminen ei ole suosikkilajejani.) Sirotellaan pohjalle ohuesti soijarouhetta. Kaadetaan päälle alle kaksi desilitraa pikakaurahiutaleita. Peitetään keko kaakaojauheella, jossa voi olla sokeriakin. Sekoitellaan kuivat ainekset lautasella varovasti. Tehdään keon keskelle kolo, johon kaadetaan varovasti vähän vettä. Sekoitellaan hiljalleen, lisätään vähän vettä, sekoitellaan, lisätään vähän vettä. Kun seos on tasaista tahnaa, sen voi syödä. Makua ja sakeutta voi säädellä lisäämällä hiukan puuttuvaa ainesta. Kaurahiutaleet voi korvata talkkunajauholla, mutta pitää muistaa sekoitella tosi varovasti, etteivät talkkunajauhot pölise pöydälle ja vaatteille.

Hyvää Juhannusta!

Friday, June 25th, 2010

Sitä minä vaan, että hyvää Juhannusta kaikille! Eilen oli Jussin päivä, eikä miestä mailla halmeilla. Nyt aattoiltana  aion rupatella serkkulikan kanssa, muuten olen itsekseni. Huomenna on taas Juhannus, jota vietän kotosalla järvettä ja siis varmaankin myös hukkumatta. En tiedä miten lie naisten kesäisten veneretkien laita, käyvätkö saarissa vai hukkuuko meitä miesten tavoin keskellä järveä veeseettömillä tarveasioinnilla. No, kun tuota järveä ei ole tähän tietoon tälle viikonlopulle, niin en ei siis tule hukuttua sopimattomasti tai mietittyä, missä asussa uisi. Villahousut ovat ullakolla viileilläkin kesäsäillä, villasukat joskus jalassa silti ihan viihtyvyydenkin vuoksi. Hyvää Juhannuksen aikaa!

Oma kuva Juhannuksen tienoilla 2010

Oma kuva Juhannuksen tienoilla 2010

Muuttoa odotellessa, jo vain.

Sunday, June 6th, 2010

Olen saanut kirjeen vuokra-asuntoni omistajan (eli taloyhtiön) edustajalta (eli isännöitsijältä). Kirje oli sellainen kuin oletinkin, asiana oli vuokrasopimuksen irtisanominen puolen vuoden irtisanomisajalta.

Asuntoni myydään joiltain osin vielä meneilläänkin olevan putkiremontin rahoittamiseksi. Saan minä tämän ostaa siinä missä kuka tahansa muukin, ei siinä mitään. Työtön toipilas kun olen, niin tuskinpa saan lainaa oston rahoittamiseen. Taidanpa ryhtyä hakemaan kaupungilta asuntoa. Tosin tuttujen sinkkujen asunnonjonotusaika on täällä ollut jopa 16 kk. Kyllä tämä tästä silti järjestyy, uskon, optimisti kun olen, tavalla tai toisella. Saattaapi käydä ihan hyvinkin, saattaapa hyvinkin.

(Lisäksi taaas ihan vain näin meidän kesken arvoisa satunnainen työnantajatahon lukija: jos voisit käyttää ex-rakennuspiirtäjää, erityiskasvatuksen filosofia, tuplamaisteria, ex-tutkijaa/-toiminnanjohtajaa/-tutkimusamanuenssia palkkatuen tuella, niin ihan olisin käytettävissä työtehtäviin.)

Kotona 31.5.2010