Archive for the ‘Vaalityö’ Category

Thanks!

Tuesday, October 28th, 2008

I got 30 beautiful  green votes, thanks. It means, that I am not The Counsellor, but I’m still working for green values.

I am happy for other greens and The Victory of the Green League in Finland. The Greens got 11 actual counsellors here in Tampere (three more than 2004).

Thank You!

Kiitos ja onnea!

Monday, October 27th, 2008

Vietin sunnuntaisen vaalipäivän aamusta iltaan Etelä-Hervannan koululla Tampereen äänestysalue 56:n vaalilautakunnan varapuheenjohtajana. Siellä äänestysprosentti oli noin 56. Kun ikänikin on 56, aprikoin, saanko ääniäkin 56, sillä vaalinumeronihan oli 456. Mieleni perämetsässä toivoin jopa äänestysnumeroni verran ääniä, vaikka tiesin, että vihreällä listallamme oli myös 99 muuta hyvää ehdokasta. Sain 30 ihanan vihreää ääntä, joista olen kiitollinen. Jatkan tietysti vihreää puurtamistani voimieni mukaan ja otan vastaan luottamustehtäviä, joita toivottavasti riittää minullekin asti. Olen syvästi iloinen vihreiden voitoista vaaleissa. Tampereen vihreä valtuustoryhmä kasvoi kolmella ja on nyt 11. Myös koko valtakunnassa monen valtuuston vihreys lisääntyi. Onnea voittajille. Valoa, virkeyttä ja ehtaa vihreää voimaa politiikkaan!

Moro!

Sunday, October 26th, 2008

Tänä sunnuntaina on vielä mahdollista äänestää kuntavaaleissa …456…. (soon numero, jolla moon ehdokkaana).

Oikeudenmukaisuus, valinnanvapaus, ilmastovastuu – Vihreän liiton kunnallisvaaliohjelma 2008, joka on hyväksytty valtuuskunnan kokouksessa 24.2.2008, on verkkosivulla http://www.vihreat.fi/fi/vaaliohjelma.

Vihreiden naisten vaaliteemat löytyvät internetistä http://www.vihreatnaiset.fi/kunnallisvaalit-2008/.

Minä vietän tämän varsinaisen vaalipäivän erään tamperelaisen koulun uumenissa vaalilautakunnassa. Aion silti ääntenlaskennan jälkeen ehtiä ja jaksaa ennen puolta yötä (hups) vihreisiin vaalivalvojaisiin Tampereen ylioppilastalolle. Vaalivalvojaiset alkavat jo 19.30, joten ääntenlaskun seuranta, dj Munan eli Oras Tynkkysen levyjen pyörittämisen, Rosa Meriläisen juontojen ynnä muun ohjelman saavat nauttia muut. Nauttikaamme!

Hi!

Sunday, October 26th, 2008

It is still possible to vote my number 456 in the municipal elections today (this Sunday) here in Tampere.

Remember the local government policy of the Greens: Fairness, Choice, Climate Responsibility. You can read The 2008 Local Elections Manifesto of the Green League of Finland Adopted by the Party Council 24 February 2008 on page http://www.vihreat.fi/en/node/2888.

Omat jäljet

Saturday, September 27th, 2008

Joku tuntematon taiteilija on luvatta tai luvattuna tehnyt tämän kuvan yhteen kaupunkimme seinämään, joka on käyttämäni jalankulkutien varerlla. En ihan ymmärrä kuvan sanomaa, mutta tekijänsä julkinen jälkihän se on.

Minäkin jätän julkisia jälkiä itsestäni. En kuitenkaan kirjoittele seiniin muualla kuin Kasvokirjassa. Kirjoitan nettiin.

Aloitin eilen uuden blogin. Kuntavaalien ehdokkaat saavat  perustaa bloginsa Uusi Suomi -verkkolehteen. Blogini nimi on Arvokkaista toiveista …456…. harkittuihin tekoihin. Arvasitko, että tuossa keskellä oleva numerosarja on tarkoitettu minua äänestäville tamperelaisille tiedoksi?

Päivitin myös perinteisen vaaliblogini. Arkistoin eduskuntavaalien ja osuuskauppavaalien kampanjasivuni ja loin tilalle kuntavaaliin sopivan kokonaisuuden. Sivupohjaa en päivittänyt, sillä tämäkin malli näyttää Vihreän liiton ajankohtaiset uutiset. Minulla on noilla sivuillani myös blogi Maija Tuomaalan kohtaamisia.

Yhden vaaliblogini jäljille on nykyisin jo vaikeaa päästä. Puolueen sivustossa oli paikka eduskuntavaalien 2007 ehdokkaille. Kirjoitin sinne harvakseen. Blogin nimi oli sen paras anti, joten sovitin nimen päivitettynä uusimmalle blogilleni. Piakkoin myös linkkien muodostamat jäljet poistuneeseen blogiin katoavat.

Olen jättänyt sellaisiakin jälkiä, joita en haluaisi näyttää. Kerron niistäkin, koska näin voi käydä muillekin.

Vuosia kestänyt sairasteluni on jättänyt jälkensä kotiini, jonka molemmat ulkoseinät näkyvät kuvassa. Eilen sain virallisen irtisanomisilmoituksen asunnosta. Vuokranantaja myy huoneiston jollekin asunnoksi. Minun on siivottava jälkeni viimeistään puolen vuoden kuluttua. Siivousapua en kehtaa pyytää ennen kuin olen siivonnut.

Vaalikuva

Saturday, September 20th, 2008

Tänä syksynä pääsemme taas äänestämään. Minä en ole ikinä ymmärtänyt, miksi ehdokas ei saisi äänestää itseään. Kuinka kukaan muu voisi luottaa sellaiseen ehdokkaaseen, joka ei luota itseensä ainoan äänensä verran? Jos kukaan muu ei kannata, niin onko nolompaa saada yksi ääni, omansa, kuin jäädä kokonaan ilman ääniä? Jos ei mitään mullistavaa satu, niin minä tulen saamaan ainakin yhden äänen vuoden 2008 kunnallisvaaleissa. Arvostan myös kaikkia muita ääniä, jotka saan. Vaalikuvasta ainakin tuli ihan kelvollinen, vaikka kävin kuvaajan studiolla paluumatkalla sairaalasta kotiin. Silloin leikkauksesta oli kulunut vuorokausi. Mikäpä tuollaisen kuvan kanssa on esittäytyä vaalien alla julisteissa, joissa on sadan vihreän tamperelaisen ehdokkaan kuva. Sata ehdokasta on täällä täysi lista. Siitä sitten vaan valitsemaan!

Äiti ja poika puoluekokouksessa

Wednesday, May 21st, 2008

Ennen äitienpäivää sovin poikani kanssa, että meidän ei ole tarpeen tavata juuri äitienpäivänä. Olimmehan kumpikin menossa järjestöjemme edustajina Mikkeliin puoluekokoukseen. Antti-Juhani tuli Mikkeliin viime lauantai-aamuna bussilla Jyväskylästä. Minä pääsin kokouskaupunkiin ystävän ja hänen puolisonsa kyydissä jo perjantai-iltana. Lauantaina kävimme kahdestaan syömässä, kävelyllä kokouspaikalta hotelliin ja sainpa myös tilaisuuden käyttää hotellilla Antti-Juhanin läppäriä tarkistaakseni sähköpostiviestini. Sunnuntainakin keskustelimme jossain vaiheessa. Otimme kokouspaikalla myös valokuvat toisistamme.

Onnittelut valituille!

Thursday, April 24th, 2008

Minä olin nyt huhtikuussa ehdokkaana Pirkanmaan Osuuskaupan edustajistovaaleissa. Tänään julkistettiin edustajistoon valittujen nimet. Minä en kuulu siihen joukkoon. Siltä ehdokaslistalta, jolla olin, tulivat valituiksi gynekologi Maija Kajan ja toimittaja Pauli Välimäki, jotka ovat kokeneita vihreitä kunnallispoliitikkoja kumpikin. Heidän varajäsenekseen nousi listan kuopus Sanna Huikuri, tällä hetkellä Sokos-myyjänä toimiva insinööri.

Jonniimoinen lauantaireissu

Saturday, March 15th, 2008

Kävi yllättäen ilmi, että pääsen lauantaiksi kokoustamaan Tampereen ulkopuolelle. Menenkin sitten. Kokous on pirkanmaalaisten vihreiden yhteinen. Menen tankkaamaan aatteen väriä aatoksiini ja tapaan samalla tuttuja toimijoita. Vaaleja on tulossa kaksin kappalein, nämä Pirkanmaan Osuuskaupan vaalit huhtikuussa ja kesäisten kuukausien jälkeen kunnallisvaalit. Otan tästä tilaisuudesta vaarin, ainakin kuvaannollisesti.

Kuka on 3-alueen B-listan ehdokas 95?

Tuesday, March 11th, 2008

Vastaus otsikon kysymykseen olen tietenkin minä, Maija Tuomaala. Tampere on S-vaaleissa Pirkanmaan äänestysalue 3. Vihreät ovat täällä ehdokaslistalla B. Minä olen sillä ehdokas numero 95.

Pyrin Pirkanmaan Osuuskaupan (POK) edustajistoon huhtikuisissa vaaleissa 2008. Tälläisissä vaaleissa en ole ollut ehdokkaana koskaan ennen. Onneksi Tampereelle syntyi tänä vuonna vihreästä väestä oma lista. Poliittisia tunnuksia ei käytetä virallisesti, sillä Pirkanmaan Osuuskaupan vaalit ovat epäpoliittiset, kuulemma.

Lisätietoa:

Blogissani Maija Tuomaalan kohtaamisia:
POK-edustajistoehdokas 95, Sinua varten!.

Tämän blogin sivuna:
Pirkanmaan vihreät ehdokkaat POK-edustajistoon 2008

Pirkanmaan Osuuskaupan sivustossa:
S-vaalit: Pirkanmaan Osuuskauppa