Archive for the ‘Verkkolokitus’ Category

Omat jäljet

Saturday, September 27th, 2008

Joku tuntematon taiteilija on luvatta tai luvattuna tehnyt tämän kuvan yhteen kaupunkimme seinämään, joka on käyttämäni jalankulkutien varerlla. En ihan ymmärrä kuvan sanomaa, mutta tekijänsä julkinen jälkihän se on.

Minäkin jätän julkisia jälkiä itsestäni. En kuitenkaan kirjoittele seiniin muualla kuin Kasvokirjassa. Kirjoitan nettiin.

Aloitin eilen uuden blogin. Kuntavaalien ehdokkaat saavat  perustaa bloginsa Uusi Suomi -verkkolehteen. Blogini nimi on Arvokkaista toiveista …456…. harkittuihin tekoihin. Arvasitko, että tuossa keskellä oleva numerosarja on tarkoitettu minua äänestäville tamperelaisille tiedoksi?

Päivitin myös perinteisen vaaliblogini. Arkistoin eduskuntavaalien ja osuuskauppavaalien kampanjasivuni ja loin tilalle kuntavaaliin sopivan kokonaisuuden. Sivupohjaa en päivittänyt, sillä tämäkin malli näyttää Vihreän liiton ajankohtaiset uutiset. Minulla on noilla sivuillani myös blogi Maija Tuomaalan kohtaamisia.

Yhden vaaliblogini jäljille on nykyisin jo vaikeaa päästä. Puolueen sivustossa oli paikka eduskuntavaalien 2007 ehdokkaille. Kirjoitin sinne harvakseen. Blogin nimi oli sen paras anti, joten sovitin nimen päivitettynä uusimmalle blogilleni. Piakkoin myös linkkien muodostamat jäljet poistuneeseen blogiin katoavat.

Olen jättänyt sellaisiakin jälkiä, joita en haluaisi näyttää. Kerron niistäkin, koska näin voi käydä muillekin.

Vuosia kestänyt sairasteluni on jättänyt jälkensä kotiini, jonka molemmat ulkoseinät näkyvät kuvassa. Eilen sain virallisen irtisanomisilmoituksen asunnosta. Vuokranantaja myy huoneiston jollekin asunnoksi. Minun on siivottava jälkeni viimeistään puolen vuoden kuluttua. Siivousapua en kehtaa pyytää ennen kuin olen siivonnut.

Harry Potterin joulukalenteri

Monday, December 24th, 2007

Olen lukenut kaikki Harry Potter -kirjat alkukielellä. Ainakin osan olen saanut joululahjaksi pojaltani. Tänä jouluna en saa Potter-kirjaa. Se harmi siitä on, että sain viimeisen ilmestyneen kirjan jo syyskesällä sairaspäivieni piristykseksi.

Olen silti ollut vieläkin Tylypahka-tunnelmissa, monien muiden tunnelmien lomassa ja ohella.

Olen nimittäin availlut erilaisia netistä ja postiluukusta ulottuvilleni tulleita joulukalentereita. Olen availlut luukkuja myös Harry Potter fanit -blogista löytämästäni Harry Potter –joulukalenterista.

Jossain luukussa oli testi, jonka tein rehellisesti ja innoissani. Testitulokseni on tämmöinen:

Sinä olet… HARRY!

Harry Potter -fanit
hpfanit.vuotis.net

Kolmas blogini

Wednesday, February 28th, 2007

Olen aloittanut tämän ja ehdokassivulla olevan blogin lisäksi kolmannen nettipäiväkirjan. Se on vihreiden sivustossa. Uudella blogilla Maija Tuomaala: Toiveista tekoihin – myös eduskunnassa on kaksi tilaajaa blogilista.fi reitin kautta, poikani Jyväskylässä ja minä täällä Tampereella.

Uudessa blogissa on juuri tällä hetkellä vasta kaksi juttua. Ensimmäisessä yritän eläytyä ydinvoiman kannattamiseen niin kuin vieraaseen vakaumukseen ainakin. Toisessa paljastan, mitä kansanedustajaehdokas 156 Pirkanmaalta haluaa. Uuden jutun idea elää jo mielessäni.

Blogi nukkui hetken

Tuesday, November 28th, 2006

Toissa perjantain ja tämän tiistain välillä olen antanut blogini nukkua. On ollut muita kiireitä. Äsken kirjoitin jutun sieltä tauon alusta, mutta en taida kertoa mitään tältä väliajalta. Tai mistä sen vielä tietää, miten äidyn muistelemaan.

Maija Maura M. Tuomaala

Friday, October 20th, 2006

Joku kysyi minulta joskus, käytänkö jostain etunimestäni kirjainta. Että miksikö? Siksi, että siitä kuulemma tunnistaa hankalat ihmiset. En käyttänyt silloin vielä, mutta tänään yksi M-kirjain putkahti nimeeni, kun puuhailin kampanjapäällikköni Jenni Mannilan kanssa tuntitolkulla ehdokassivustoni kimpussa. Vaikka laitoimmekin sinne moneen paikkaan nimeni aiempaa pitemmässä muodossa Maija Maura M. Tuomaala, on siellä oleva blogini tästä lähtien blogilista.fi:n listoilla nimeltään Maija Tuomaalan kohtaamisia ja omalla paikallaan ehdokassivulla tuttavallisesti Kohtaamisia.

Toinenkin blogi

Wednesday, October 18th, 2006

Antti-Juhani pystytti minun ehdokassivustoni tänään osoitteeseen www.maijatuomaala.fi, ystävällisesti kuten aina. Ei hän joutunut hommaa ihan alusta saakka tekemään, mutta semmoisen vaiheen kuitenkin, mitä minä en olisi osannut tehdä Vihreitten sivupohjalle.

Nyt pääsen siellä taas eteenpäin omin taidoin ja tarvittaessa saan neuvoja.

Ehdin jo eilen kertoa Tampereen Tarinateatterillekin haaveestani saada erikseen Maija Tuomaalan ehdokassivut ja niin kävi kuin he näyttelivät: minulla on tämä blogisivusto ja sitten ehdokassivusto. Tästä Maija Tuomaala -blogista tulee vähitellen taas hieman henkilökohtaisempi elämän nettipäiväkirja.

Uusilla ehdokassivuilla oleva blogi on ihan vihreä. Kirjoitan siellä vähän enemmän eilisestä Asunnottomien yöstä, jossa edustin paneelikeskustelussa vihreitä tällaisena kuin olen neljän kansanedustajan edustaessa omia poliittisia värejään.

Muutoksia blogissa

Saturday, September 30th, 2006

Sain jokin aika sitten Juntturan kommentissa niin mukavia kehuja blogistani, että päätin ottaa myös samalla saamani moitteen vakavasti. Tänään ryhdyin toimeen ja soitin asiasta it-tuelleni. Antti-Juhani teki heti minulle uuden entisen kaltaisen, mutta kuvattoman otsikkopalkin.

Toistaiseksi näyttäydyn täällä blogissani Antti-Juhanin kesällä muuttotalkoissaan ottamassa, tähän tarkoitukseen rajaamassa ja tuohon sivupalkkiin kiinnittämässä kuvassa. Kuvaustilanteessa lyhensin hänen verhojaan Jyväskylässä juuri ennen Tampereelle lähtöä. Tiukan aikataulun vuoksi en ottanut verhoja pois ikkunan edestä, mutta ompelu onnistui tuolleenkin.

Blogeissa on valokuvia Pirkanmaalta

Sunday, July 16th, 2006

Löysin blogistanista pienellä vaivalla nipun yhden Tampereen pormestariehdokkaan tarjoamia valokuvia Pirkanmaalta. Ne liittyvät tuon kansanedustajan polkupyöräretken päiväkirjaan. Se taas puolestaan on Oraksen nettipäiväkirjassa tarjolla tuoreimpana viikkokatsauksena, vaikkakin kahdelta viime viikolta.

Pinserilläkin on valokuvakansio, mutta erityisesti Napsijan Pirvi-kuvat ovat ihan varmasti Pirkanmaalta, sillä tunnen porukan. Yhdestä muusta Pinserin linkistä löytyy pian vuoden täyttävä maisemakuva valottamassa näköalaa Pirkanmaan kauneuteen: Mobilian ranta, Kangasala.

Kotiseutuhenkisenä tamperelaisena katsastin tähän samaan syssyyn myös ihan täältä meiltä Tampereelta blogattuja kuvia. (Onhan Tamperekin toki Pirkanmaata, joten tämä keskitys sopii kyllä juttuun juuri nyt.)

Tampereella kirjoitetaan aika paljon blogeja. Ainakin blogeja, joiden hakusanana on Tampere on juuri nyt 89. Kuvia ei ole yhtä runsaasti, mutta tähän sopii kuitenkin jokunen valokuvallinen bloginäkökulma.

Minulle uusi tuttavuus on Tampereelta, meinaan. Se on blogi, jossa on hyviä kuva-artikkeleita Tampereelta. Laitanpa tähän näytiksi linkit juttuihin nimeltä Tarinaa Tammelasta ja Itsenäisyydenkatua.

Löysin vielä kaksi muutakin Tamperetta kuvaavaa blogia. Tampereen luonnon jäljillä on blogi, jossa on aivan ihania luontokuvia, vettä, lintuja ja maisemaa monenmoista. Sivun palkissa oli linkki toiseen mainioiden Tamperetta näyttävien kuvien blogiin nimeltä Tampere tennareiden alla.

Tampereen kaupungillakin on kuvablogi: Tampere-kuvat. Blogi kuuluu suosikkeihini, mutta en ole katsonut sitä tätä ennen muutamaan viikkoon. Se johtuu siitä, että jostain syystä blogi ei ole päivittynyt. Siellä on nyt tuoreimpana kuva yli kuukauden takaa: kuvassa on osan päivää ajassa pysyvä aurinkokello.

Muutosta vielä

Monday, July 10th, 2006

On yö. Minulla on taas lämpöä ja särkyjä. Niiden tokenemista odotellessani kirjoitan vielä tämän jutun muutosta. Idean keksin poikani blogista.

Sunnuntain puolella sain nimittäin tietää, että Antti-Juhani on kirjoittanut blogiinsa jutun muutostaan. Koska juttu on englanniksi ja kuvitettu hänen ottamillaan kuvilla, minä äidyin selostamaan kuvia suomeksi omasta näkökulmastani. Kyse ei siis ole suomennoksesta.

Ensimmäisessä Antti-Juhanin jutun kuvassa on makuualkovi sellaisena kuin sen näin ennen kuin kokosin sinne (hankalista osista) sängyn juhannusaattona. Keskimmäisessä kuvassa lyhennän verhoja tyylikkääseen ja erittäin käytännölliseen tapaani. Nämä kaksi kuvaa ovat olleet jo blogeissa: alkovi Antti-Juhanin jutussa ja hänen suosiollisella luvallaan oma ompelullinen kuvani tässä minun blogissani.

Asunto elää ja muuntuu edelleen. Kolmas kuva nimittäin näyttää makuualkovin jotenkin erilaisena kuin millaiseksi se jäi, kun lähdin valmistuneen muuton jälkeen kotiin Tampereelle. Yöpöytä taitaa olla eri paikassa ja kirjoja sen päällä.

Kolmannessa kuvassa näkyvä kirjahylly oli kuljetettu paikalle ennen kuin minä osallistuin muuttoon. Antti-Juhanin isä oli silloin samalla myös tukenut valmiiksi kootut hyllyt hankkimillaan taustalistoilla horjumattomaksi kokonaisuudeksi. Vanhan asunnon aikaiset naru- ja johtotuennat olivat minun ideani. Neuvoin ne puhelimitse vuosia sitten, kun hyllyköt horjuivat nököttäessään nurkassa suunnilleen tälleen =| eli ikään kuin avohyllyisenä kaappina.

<meta content="OpenOffice.org 2.0 (Linux)" name="GENERATOR" /><meta content="Maija Tuomaala" name="AUTHOR" /><meta content="20060710;2215400" name="CREATED" /><meta content="Maija Tuomaala" name="CHANGEDBY" /><meta content="20060710;2244300" name="CHANGED" /> </p> <style type="text/css"> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> <p><meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="CONTENT-TYPE" /><title /><meta content="OpenOffice.org 2.0 (Linux)" name="GENERATOR" /><meta content="Maija Tuomaala" name="AUTHOR" /><meta content="20060710;2215400" name="CREATED" /><meta content="Maija Tuomaala" name="CHANGEDBY" /><meta content="20060710;2244300" name="CHANGED" /> </p> <style type="text/css"> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> <p>Vietin juhannusaattoa täyttämällä tuota hyllykköä. Muuttokassit peittivät olohuoneen lattian poikani ja hänen isänsä urakoinnin jäljiltä ja poikani toi niitä lisää kantamalla. Tyhjennettyäni suuren osan kasseista hyllykköön, sain tilaa sängyn, työpöydän ja kahden muun hyllykön kokoamista varten.</p> <p>Kuvan oranssit matot ovat olleet pojallani kauan. Ne suunnitteli ja kutoi isäni jonkin aikaa ennen kuolemaansa ja suunnilleen saman verran ennen poikani syntymää. Hän antoi ne tyttäriensä esikoisille. Molemmat matot ovat kuitenkin jo kauan olleet pojallani. (Kun Samil katsot kuvaa, niin tunnistat varmaan entisen mattosi!)</p> <p><meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="CONTENT-TYPE" /><title /><meta content="OpenOffice.org 2.0 (Linux)" name="GENERATOR" /><meta content="Maija Tuomaala" name="AUTHOR" /><meta content="20060710;2215400" name="CREATED" /><meta content="Maija Tuomaala" name="CHANGEDBY" /><meta content="20060710;2244300" name="CHANGED" /> </p> <style type="text/css"> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> </div> <p class="postmetadata"> Posted in <a href="https://mmmt.info/?cat=9" rel="category">Verkkolokitus</a> | <a href="https://mmmt.info/?p=193#respond">No Comments »</a></p> </div> <div class="post-144 post type-post status-publish format-standard hentry category-9"> <h3 id="post-144"><a href="https://mmmt.info/?p=144" rel="bookmark" title="Permanent Link to Tartuin meemiin">Tartuin meemiin</a></h3> <small>Friday, April 14th, 2006</small> <div class="entry"> <p>Seikkailin blogistanissa. Joku blogi on nimeltään <a title="jotenkin Matteus-passion tunnelmiin sopiva nimi" href="http://neliapina.livejournal.com/">Alussa oli sana</a> Löysin sieltä ja sitten joistain muistakin blogeista tämmöisen meemin:</p> <p>1. Nappaa sinua lähimpänä oleva kirja, oli se sitten mikä hyvänsä.<br /> 2. Avaa kirja sivulta 123.<br /> 3. Lue kuudes lause.<br /> 4. Kirjoita se journaaliisi.</p> <p>1. Nappasin Helsingin reissullani viimeksi lainaamani kirjan “Philosophical Essays in Memoriam Georg Henrik von Wright (Edited by Ilkka Niiniluoto and Risto Vilkko).</p> <p>2. Avasin sen sivulta 123. Siellä on meneillään teksti “Thoughts After Re-Reading von Wright” (Friedrich Kambartel).</p> <p>3. Lauserakenne on tosi vaihtelevaa, mutta minun laskujeni mukainen kuudes lause löytyy. Luin sen.</p> <p>4. Se menee näin: “But we should not bother much about this, von Wright proposes, here and in the later texts, we should let it stand at that.”</p> </div> <p class="postmetadata"> Posted in <a href="https://mmmt.info/?cat=9" rel="category">Verkkolokitus</a> | <a href="https://mmmt.info/?p=144#respond">No Comments »</a></p> </div> <div class="navigation"> <div class="alignleft"><a href="https://mmmt.info/?cat=9&paged=2" >« Older Entries</a></div> <div class="alignright"></div> </div> </div> <div id="sidebar" role="complementary"> <ul> <li id="recent-comments-3" class="widget widget_recent_comments"><h2 class="widgettitle">Comments – viime kommentit</h2><ul id="recentcomments"><li class="recentcomments"><span class="comment-author-link"><a href='http://mmmt.info/' rel='external nofollow' class='url'>Maija Tuomaala</a></span> on <a href="https://mmmt.info/?p=1009&cpage=1#comment-738776">Vappuiltaa.</a></li><li class="recentcomments"><span class="comment-author-link">Lukija</span> on <a href="https://mmmt.info/?p=1009&cpage=1#comment-738753">Vappuiltaa.</a></li><li class="recentcomments"><span class="comment-author-link"><a href='http://mmmt.info/' rel='external nofollow' class='url'>Maija Tuomaala</a></span> on <a href="https://mmmt.info/?p=313&cpage=1#comment-171870">Kotisairaalassa</a></li><li class="recentcomments"><span class="comment-author-link">Maija</span> on <a href="https://mmmt.info/?p=313&cpage=1#comment-171809">Kotisairaalassa</a></li><li class="recentcomments"><span class="comment-author-link"><a href='http://mmmt.info/' rel='external nofollow' class='url'>Maija Tuomaala</a></span> on <a href="https://mmmt.info/?p=940&cpage=1#comment-169521">Velvoitetyöllistettävä</a></li></ul></li><li id="archives-3" class="widget widget_archive"><h2 class="widgettitle">Archives – Arkisto</h2> <label class="screen-reader-text" for="archives-dropdown-3">Archives – Arkisto</label> <select id="archives-dropdown-3" name="archive-dropdown"> <option value="">Select Month</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201805'> May 2018  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201804'> April 2018  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201801'> January 2018  (2)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201406'> June 2014  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201404'> April 2014  (2)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201403'> March 2014  (2)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201309'> September 2013  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201307'> July 2013  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201305'> May 2013  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201212'> December 2012  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201111'> November 2011  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201109'> September 2011  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201105'> May 2011  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201012'> December 2010  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201011'> November 2010  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=201006'> June 2010  (3)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200911'> November 2009  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200905'> May 2009  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200904'> April 2009  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200902'> February 2009  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200901'> January 2009  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200812'> December 2008  (4)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200811'> November 2008  (2)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200810'> October 2008  (6)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200809'> September 2008  (13)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200808'> August 2008  (11)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200807'> July 2008  (16)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200806'> June 2008  (11)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200805'> May 2008  (18)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200804'> April 2008  (19)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200803'> March 2008  (14)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200802'> February 2008  (6)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200801'> January 2008  (13)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200712'> December 2007  (23)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200711'> November 2007  (16)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200710'> October 2007  (1)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200709'> September 2007  (2)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200708'> August 2007  (9)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200707'> July 2007  (10)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200706'> June 2007  (3)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200705'> May 2007  (4)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200703'> March 2007  (12)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200702'> February 2007  (11)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200701'> January 2007  (7)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200612'> December 2006  (2)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200611'> November 2006  (12)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200610'> October 2006  (10)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200609'> September 2006  (19)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200608'> August 2006  (12)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200607'> July 2006  (14)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200606'> June 2006  (19)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200605'> May 2006  (22)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200604'> April 2006  (24)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200603'> March 2006  (29)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200602'> February 2006  (14)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200601'> January 2006  (38)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200512'> December 2005  (33)</option> <option value='https://mmmt.info/?m=200511'> November 2005  (7)</option> </select> <script type='text/javascript'> /* <![CDATA[ */ (function() { var dropdown = document.getElementById( "archives-dropdown-3" ); function onSelectChange() { if ( dropdown.options[ dropdown.selectedIndex ].value !== '' ) { document.location.href = this.options[ this.selectedIndex ].value; } } dropdown.onchange = onSelectChange; })(); /* ]]> */ </script> </li><li id="meta-4" class="widget widget_meta"><h2 class="widgettitle">Meta</h2> <ul> <li><a href="https://mmmt.info/wp-login.php">Log in</a></li> <li><a href="https://mmmt.info/?feed=rss2">Entries <abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr></a></li> <li><a href="https://mmmt.info/?feed=comments-rss2">Comments <abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr></a></li> <li><a href="https://wordpress.org/" title="Powered by WordPress, state-of-the-art semantic personal publishing platform.">WordPress.org</a></li> </ul> </li><li id="text-3" class="widget widget_text"><h2 class="widgettitle">Share this blog – Jaa</h2> <div class="textwidget"><!-- AddThis Button BEGIN --> <div><div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&pub=mauramikaela" class="addthis_button_compact">Share</a> <span class="addthis_separator">|</span> <a class="addthis_button_facebook"></a> <a class="addthis_button_myspace"></a> <a class="addthis_button_google"></a> <a class="addthis_button_twitter"></a> </div> <script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=mauramikaela"></script></div> <!-- AddThis Button END --></div> </li> </ul> </div> <hr /> <div id="footer" role="contentinfo"> <!-- If you'd like to support WordPress, having the "powered by" link somewhere on your blog is the best way; it's our only promotion or advertising. --> <p> Maija Tuomaala is proudly powered by <a href="http://wordpress.org/">WordPress</a> <br /><a href="https://mmmt.info/?feed=rss2">Entries (RSS)</a> and <a href="https://mmmt.info/?feed=comments-rss2">Comments (RSS)</a>. <!-- 26 queries. 0.031 seconds. --> </p> </div> </div> <!-- Gorgeous design by Michael Heilemann - http://binarybonsai.com/kubrick/ --> <script type='text/javascript' src='https://mmmt.info/wp-includes/js/wp-embed.min.js?ver=5.2.2'></script> </body> </html>