Kivikkoista

Olen puuhannut joidenkin teknisten vikojen ja musteen puutteen vuoksi melkoisen mutkikkaita järjestelyjä saadakseni tekstiä tulostettua. Koneet eivät sovi yhteen, ohjelmat eivät sovi yhteen, muste on ihan lopussa estämässä yksinkertaisimpia ratkaisuja tekstinkäsittelystä tulostukseen. Muistioita, tiedotteita, esitteitä ynnä muita syntyy nopeasti, mutta miten niistä saa yhden kappaleen tulostettua? Hyvin, jos tekstin voi kirjoittaa sillä koneella, mistä on reitti musteelliseen tulostimeen. Huonosti, jos teksti syntyy uusilla vapailla ohjelmilla ja tulostimeen yhteydessä oleva tietokone ymmärtää vain kaupallisia vanhoja ohjelmia. Kyllä se suostuu sitten tulostamaan, kun tekstiä ei juuri ole muotoiltu, vaikka ohjelma ei ihan kohdalle osu. Kivikkoiseksi minä tätä sanoisin: muste on loppu sekä kotona että töissä. Muutamassa muussakin paikassa tuli vaikeuksia. Nyt on yö, enkä vielä ole saanut valmista kaikista eilisen töistä. Kohta kyllä, toivon niin.

Leave a Reply