Kirjat liikkeellä

Postiluukustani on tullut nimipäiväksi englanninkielinen kirja, jota olen vähän aloittanut ja äitienpäiväksi jotain kirjoilta näyttävää, mutta vielä paketissaan. Kyllä minä näille tilaa hyllyltäni löydän. Nimipäiväkirjassa on novelleja Honor Harringtonista, joka seikkailee tulevaisuudessa ja avaruudessa.

Parin lainakirjan palautus on venynyt. Olen pahoillani niitä odotelleiden varaajien puolesta, mutta sain kirjat sentään jo eteenpäin. Palautin yhden analyyttisen filosofian kirjan Tampereen yliopiston kirjastoon ja lähetin toisen tavallaan myös analyyttisen filosofian kirjan postitse Helsingin yliopiston opiskelijakirjastoon.

Omia käsikirjoituksiani en ole saanut vielä liikkeelle, sillä niissä riittää työstettävää. Varmaan (ja toivottavasti) minä ne joskus saan valmiiksi, sillä olen sentään kirjoittanut ja julkaissut aiemminkin vuosien mittaan. Haenkin kirjoittamiseeni kannustusta onnistumisista koko elämän mitalta.

Kansakoulussa sain palkinnoiksi poikien seikkailukirjoja, kun pärjäsin raittiuskilpakirjoituksissa. Keskikoulussa sain kirjoittamisesta ainakin yhden stipendin. Ensimmäisestä novellistani sain lukiolaisena jossain paikallislehden järjestämässä kilpailussa kunniamaininnan. Joitain harrastajateatterille kirjoittamiani tai dramatisoimiani tekstejä on nuoren aikuisuuteni aikaan esitetty Jyväskylässä Ylioppilasteatterissa ja Huoneteatterissa.

Filosofisia, kasvatustieteellisiä ja erityispedagogisia artikkeleitani ja tutkimusraporttejani on tietenkin myös julkaistu, sillä kirjoittaminen on osa tutkijan työtä. Kaksi nyt eri vaiheissaan tekeillä olevista kirjoista kuuluu filosofian alaan.

Nykyisissä muissa tehtävissäni kirjoitan tiedottaakseni. Samalla olen lopultakin oppimassa tolkuttoman pitkien virkkeitteni ja niissä kiemurtelevien ajatusteni työstämistä lyhyeen ja selkeään muotoon. Mikä parasta, minä opin hiljalleen kirjoittamaan paremmin, ehkä jopa hyvin.

Leave a Reply