Katselukortti ja 44 kanavaa

Olen jo kauan sitten saanut käyttööni pojaltani vanhaksi jääneen digisovittimen. Jo ennen sitä saatoin katsella maksutta 12 analogista kanavaa vanhaan tapaan ja sovittiminen avulla teeveeni E1-kanavalta putkahti tarjolle vielä 18 uutta maksutonta kanavaa.

Koska asun kaapeliteeveellisessä kerrostalossa, näen vieläkin analogisia kanavia entiseen tapaan, tosin vain 11 Ja noita ilmaisia digikanavia on kai 20, kaikki ilman korttia.

Siitä ei ole kovin pitkä aika, kun sukulaiset ja tuttavat kertoivat omista TV-korteistaan. Ihmettelin sitä. Minulle sanottiin, että minun olisi pitänyt hankkia joku ihmeen kortti kaapeliteeveetä varten.

Mietin, josko olen vahingossa rikkonut lakia ja ollut holtiton ollessani kortitonna töllöttimen ääressä.

Ilahduinkin sitten äskettäin huomatessani, että kaapelin kautta minulle kuvaa lähettävä yrittäjä tarjosi tuota kammottavasti omaatuntoani kolkuttavaa kortinpuutetta vastaan lääkettä: maksuton kortti, eikä maksuja ensimmäisen käyttövuoden aikana.

Tilaamani kortti tuli ohjeineen ensimmäisenä mahdollisena postinjakopäivänä. Lyhyiden valveillaolojaksojeni puitteissa olen päässyt kortin kanssa niin tutuksi, että tänään katsottavanani on 44 kanavaa digisovittimen kautta ja yhä 11 vanhaan tapaan analogisina.

Eikä kortittomuus kuulemma sittenkään ole laitonta, vaan kortin pakkomyynti.

Leave a Reply