Joko on aika?

Olen odotellut flunssan paranevan, eikä enää olekaan kuin hiukan äläkkää korvassa.

Olen odotellut hiihtolomaa ja ihmetellyt, missä se on. Ehkä sitä ei olekaan kuin kouluväellä perheineen, asemaan ja ikään katsomatta. Onkohan heillä nyt hiihtoloma? Tätä alkavaa viikkoako olen odotellut kuin kuuta nousevaa?

Tietokoneen näytöllä oleva sääruutu väittää, että pakkasta on. Lukema on tällä hetkellä kuusi pakkasastetta. Vielä 15 vuotta sitten harrastin näillä säillä hiihtämistä, mutta nykyisin vain kävelen.

Jos tuohon pakkasmäärään kuuluu myös tuulta, niin talvea on jo ihan kelvollisesti. Raappahousut ja villahousut ovat tarpeen, saatikka kaikki muutkin tuhdit talvikamppeet. Villaa ylle!

Yksi serkuistani soitti nyt sunnuntaina, että hän järjestää meille äidin puoleisille serkuilleen tulevana lauantaina tapaamisen kotonaan Sysmässä. Hän kertoi jotain myös vaimovainajastaan ja nykyisestä naisystävästään.

Kerrottuani yksin elämisestäni serkku tokaisi, ettei kenenkään tarvitse nykyisin yksin olla, jos ei itse halua. Minä voin mennä serkkujen tapaamiseen myös seuralaisen kanssa, jos haluan. En sanonut asiaan juuta, enkä jaata.

Mietin itsekseni puhelun jälkeen, mitä tekisin. Mennäkö vai eikö mennä? Kaksin olisi mukavaa. Ei siellä juhlavaatteita tarvittaisi, tuommoisessa tapaamisessa. Kyllä raappa- ja villahousuissa voisi mennä. Niistähän meillä – Ystävä – on puhe ollut.

Joko on aika?

3 Responses to “Joko on aika?”

  1. cascas says:

    Hei Maija! kyllä, tänään laitetaan villaa ylle, pakkanen suorastaan piristää kun nykyään tuppaavat nämä talvetkin olemaan enimmäkseen kuraisia, huono juttu tuo ilmastonmuutos. Toivottavasti flunssa paranee pian. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  2. Kiitos, eiköhän tämä tästä 🙂 Hyvää viikonjatkoa!

  3. haha minä en ainakaan ikinä odottele hiihtolomaa, 5 vuotena peräkkäin olen ollut kipeä koko hiihtoloman 😀 kyllä tämä kesä maistuu!

Leave a Reply