Lunta ja ihmisiä

Nyt sataa lunta. Yöllä tuulenpuuskat pauhasivat vahvasti kotikerrostalon peltikaton ulokkeiden kimpussa. Tämä lumisade on rauhallista, ajoittain vaakasuoraa kylläkin, mutta rauhallista.

Matti-serkku soitti eilisiltana. Keskustelimme pitkään. Tarkastelimme yhteisiä muistoja lapsuuden ja nuoruuden ajoilta, pohdimme kaiken katoavaisuutta ja jokaisen elämän hetken tärkeyttä. Hän soitti nyt, kun löysi nimipäiväonnittelutekstarini kännykkänsä muistista. Juteltavaa riitti, koska tapasimme viimeksi kesällä Matti-veljeni 50-vuotissynttäreillä ja sitä ennen vuosia sitten. Eihän juhlissa puhuttu, enkä minä ollut sisarusteni tavoin Matti-serkun kekkereissä hänen nimipäivänsä aattona.

Kanadalaisen ystäväni kanssa olemme keskustelleet (sättäilleet) jokapäiväisen elämän sujumisesta, entisistä ja uusista perheenjäsenistä, ihmissuhteiden vaikeudesta ja kotimaidemme kulttuurista. Minun vanhin isänpuoleinen tätini muutti aikanaan Kanadaan ja hänen perheensä jälkeläiset elävät siellä yhä.

Kanadalainen ystäväni ei tietääksemme ole sukulaiseni, mutta kyllä hän on kuvassaan vahvasti isäni näköinen. Englanti on kummallekin vieras kieli, joten kielioppivirheet eivät haittaa. Kun hän kertoi naisystävästään, hän kysyi myös, onko minulla miesystävää. Kerroin, että on, koska toivon, että on.

Avioerostani tulee tänä vuonna kuluneeksi 15 vuotta. Olen viettänyt tämän ajan selibaatissa, ihastunut ja pettynyt silloin tällöin. Nyt, niin mitä? Ehkä minä tiedän tilanteeni, kun tämä kevättalvi haipuu villahousuineen ja saavumme keväistä kuunsiltaa pitkin sillanpäähän, kesään.

2 Responses to “Lunta ja ihmisiä”

  1. cascas says:

    Maija Maija! sinähän olet elänyt kuin nunna, en minä sitä sillä sano että se kelleen kuuluisi, mutta kyllähän jokainen kaverin ansaitsee. Annas kun arvaan, sinä taidat olla kronkeli, ettet ketä vain huolikaan 🙂 se on kyllä oikein se 🙂 voi hyvin!

    Laitoin äsken sähköpostia 🙂

  2. cascas, sinäpä sen sanoit. Yksi syy avioeroon oli aikomukseni opiskella papiksi, niin ex-mies sanoi. Avioero esti pappiskoulutuksen, pysyin Suomessa, valitsin asuinpaikan poikani lukion mukaan ja pysyin alallani. Miehet kiinnostavat Sen Oikean Miehen löytämisen kannalta, mutta pettyminen ei.

Leave a Reply