Ihmisiä telineillä – ja muuta häslinkiä

Kotikerrostaloni on kirjailija Kalle Päätalon mestaroima kahdellakin tavalla. Hän oli ensin tämän talon rakennusmestari ja kirjoitti sitten rakennusprosessista ensimmäisen kirjansa “Ihmisiä telineillä”. Talon kyljessä on kyltti todisteena.

Talo on noin neljä vuotta minua nuorempi, samoin suuri osa vuokrahuoneistoani. Kunhan muutan joskus tästä pois, niin vuokranantaja nykyaikaistaa asunnon suuremman vuokran toivossa. Nyt minun ei tarvitse vielä muuttaa, sillä asunnossani ja koko talossa on muuta riesaa. Kaikkien asukkaiden on tyhjennettävä seinien vierustat, tiskipöydän alakaapit ja vaatekaapit. Tämän viikkoisen ruljanssin lisäksi sama on edessä uudestaan toukokuussa.

Minä en ole huomannut asunnossani turkiskuoriaisia, mutta alemmissa kerroksissa jossain asunnossa niitä kuulemma on, ötökkäparkoja.

Leave a Reply