Romantiikan nälkää

“Nyt kyselen sinulta apilankukka, missä armaani vieläkin viipyy?” Tullinkamarin lähipenkereellä kasvaa ihan apilannäköisiä kukkia, joten pysähdyin kysymään niiltä vastausta kesäiseen romantiikan nälkääni. Kukat suhtautuivat kysymykseeni välinpitämättömästi, mutta sain sentään valokuvan. En armaasta, vaan kukista itsestään. Tälläisenä uusiosinkkuna kokeilin juhannustaiat sekä yhteiskuntamme juhannuksen että kristillisen perinteen Juhannuksen eli Jussin päivän aikaan. Maassa maan tavalla, sanotaan, ja vaikka ihan niin en tehnytkään, oletan jonkin kolmesta yrityksestäni tuottavan tulosta. Apilankukat antavat ehkä periksi ja vastaavat, kun kuvakin on noin kaunis. Sen toki ymmärrän, että vanhat Jussinpäivän taiat eivät tepsi Ahtin päivänä, mutta että nykykäytäntö tärvelisi juhannustaiat myös perinteisen Juhannuksen kohdalla, siis Jussina, sitä en usko. “Nyt kyselen sinulta apilankukka, missä armaani vieläkin viipyy?”

Leave a Reply