Näihin aikoihin 1952

Sinä vuonna, jona koko maailma katseli Suomeen Armi Kuuselan päädyttyä Miss Universumiksi ja olympialaisten Suomeen, minäkin tulin tänne. Aloitin ihan alusta ensin äitini suojassa. Sitten suvisena sunnuntaina äitini kahvitellessa ja rupatellessa kylän naisten kanssa keittiössä minä ilmoitin kertoman mukaan ensimmmäisen itsenäistymisen aikeeni, syntymispyrkimyksen. Äiti piipahti viereiseen ikkunattomaan kammariin mummoni kanssa. Isäni äiti toimi tuohon aikaan yleisemminkin itseoppineena kätilönä. Synnytys oli kuulemma helppo ja nopea. Silti minulla oli “Kuoleman kintaat”, sinistyneet kädet, joista mummoni ennusti minulle vaikeaa elämää. Rukouksin ja hieroen hän niitä hoiti ja nopean toipumisen vuoksi sain toisen ennustuksen, jonka mukaan kärsimykset päättyvät aikanaan ja loppua kohti elämäni laatu paranee. En kommentoi. Täytin juuri 56 vuotta. Laitan tähän kuvaksi uudelleen synnyinkotini kuvan. Synnyinkammarini on kuvassa mökkeröisen oikeanpuoleisessa päädyssä.

Leave a Reply