Ruusu Sinulle!

Kukkia on aika lailla kaikkialla, suurin piirtein joka paikassa, ainakin siellä siis missä kukkia on. Kuljen lyhyen työmatkani milloin mitäkin reittiä pitkin. Joskus kuvaan, toisinaan sitten taas en. Yhden ruusupuskan vieressä on penkki. On siinä myös roskakori, mutta minulla ei ollut kohdalle tullessani mitään roskiin laitettavaa. Sen sijaan tarjosin väsyneille jaloilleni tilaisuuden levätä ja istahdin penkille. Ruusupensaan oksa kaartui kauniisti roskiksen ylle kantaen joitain kauneimmista ja samalla omalta osaltaan tämän suven viimeisistä ruusuista. Näytän Sinulle ruusun, roskiksen ja pulun seuraavissa kolmessa kuvassa. Niin, Ystävän sijasta seuranani oli vain tavallinen kaupunkikyyhkynen, pulu. Eikä sekään ollut kovin lähellä, kuten kuvasta voi huomata. Roskis on asiallinen. Ruusu kukkii kauniisti. Minä voin hyvin, nautin työllisestä suvesta ja odotan Ystävän kirjelähetystä. Kai minä odottelen tässä penkillä istuen, kunnes kirje tulee. Kukaan muu kuin Ystävä ei tiedä, mitä kirjeessä on. Minä tiedän sitten, kun avaan kuoren, että ymmärsinkö oikein. Penkillä on kyllä tilaa kahdelle ja tyhjän kirjekuoren voimme laittaa olkalaukkuuni. (Roskis on tässä jutussa siksi, että sinne ei laiteta mitään. Paperiset kirjekuoret kannattaa laittaa paperinkeräysastiaan). Ruusun annan, Ystävä, jo nyt näin kuvana.

One Response to “Ruusu Sinulle!”

  1. ritu says:

    Ruusu, ystävä ja kaipaus – siitähän tulisi vaikka runo!

Leave a Reply