Ikkunasta ja peilin kautta

Tämmöistä tämä työssä käyvän 56-vuotiaan tamperelaisen naisen elämä on. Kun en harrasta meikkaamista ja koska omistan kamerallisen kännykän, käytän peilejä itsetiedostuksen apuna. Mielessäni on usein kuva ihan erilaisesta naisesta kuin mitä peilistä näen. Elämän mittaan on ollut aikoja, jolloin peilikuvani ei ole yllättänyt minua suuntaan tai toiseen. Nyt alkaa olla taas sellainen vaihe, että katson peilikuvaani rauhallisesti. Kuva on odotusten mukainen.

Jotta tähän juttuun syntyisi edes hiukan yhteiskunnallista otetta, valitsin toiseksi kuvaksi maiseman, jota katselen nykyisin työni äärestä yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan yhden laitoksen erään työhuoneen ikkunasta.  Tässä kuvassa nostokurki kurkottaa mukaan synkkään maisemaan. Salama olisi täydentänyt kuvan kivasti, mutta ei kaikkea voi saada. Jos jaksan ja muistan, laitan seuraavaan juttuun enemmän koneiden kuvia.

Leave a Reply