Koneiden katselua

Joitain päiviä sitten katselin työhuoneen ikkunasta oikein nähdäkseni, miten viereinen rakennustyö etenee. Eteneehän se. Katto tai seuraavan kerroksen lattia oli tuossa vaiheessa jo ihan lähikorkeudessa. Onnittelin itseäni katseluhetken valinnasta, sillä pieni valkoinen nostolaite (ehkä keltamustan ison nostokurjen keskenkasvuinen albiinosukulainen) oli tuon koppikuution kattamishommissa. Oli siinä laitteessa kuskikin.

Tänään kuljin työpaikalle sellaista reittiä, joka sivusi tuota samaa rakennustyömaata. Siinähän se oli, nostokurki itse. En saanut tähän kuvaan sen kaulaa, mutta muuten kone näyttää komean vankalta. Näin minä sen kaulankin tänään. Jossain oman työskentelyni vaiheessa nostin katseeni työni äärestä ja siinä se oli taas, nostokurjen kaula. Rakennusprojekti on edennyt, kuten alimmaisessa kuvassa olevasta vankasta metallikehikosta näkyy.

Leave a Reply