Pojasta polvi paranee

Nyt on ollut oikein mukava viikonloppu. Antti-Juhani on ollut luonani pitkästä aikaa ja on vieläkin jonkin aikaa. Kävimme lauantaina ostosmatkan päätteeksi syömässä pitsaa veden ja raittiiden virvoitusjuomien kera. Juhlimme sitä, että minä vanhenin äskettäin. Edellisen kerran tapasimme Mikkelissä kokoustaessamme vihreiden joukoissa ja sitä ennen viime vuoden puolella Antti-Juhanin syntymäpäivän rääppiäisissä. – Toki olemme syöneet kotonakin. Minä olen keittänyt uusia perunoita, joita söimme sillin ynnä muun kera. Antti-Juhani on tehnyt lihapastapataa ja ruisräiskäleitä. Poikani on taitava tekemään hiivatonta hapantaikinaa. Hän toi juuren minulle synttärilahjaksi, vaikka oli aikaisemmin lähettänyt jo kirjoja, tieteisjännäreitä englanniksi. Nyt keittiöstä kuuluu hapanleipätaikinan alustusääniä. Ehkä teen itsekin joskus tuollaista hapanleipää.

Leave a Reply