Meinasin miekin rakennusalalle

Vietin kauan sitten välivuoden ylioppilaana ammattikoulussa ja valmistuin rakennuspiirtäjäksi. Pääsin ensimmäisellä pyrkimisellä myös arkkitehtikoulutukseen. Olin pääsykokeiden aikaan ollut jo jonkin aikaa koulun ohella töissä arkkitehtitoimistossa, jossa jatkoin siellä vielä kesän. Firman omistajat lupasivat työpaikan myös arkkitehtiopintojen ajaksi, joten olisin voinut työskennellä siellä koulun ohella ja kesäisin.

Pyrin samana kevätkesänä myös kahteen muuhun koulutukseen, nimittäin teatterikouluun ja yliopistoon. Teatterikoulun pääsykokeissa minulta murtui jossain eläytymistä mitanneessa piiskaus- ja hyppy-yhdistelmässä jalasta luu ja jouduin jättämään sen leikin kesken. Taisin itkeä kivun lisäksi myös pettymystä.

Yliopistoon sain opinto-oikeuden erityispedagogiikkaan, jonka sivuaineiksi suunnittelin psykologiaa, filosofiaa ja kasvatustiedettä. Tuloksen selvittyä keskustelin monet pitkät rupeamat arkkitehtitoimiston toisen omistajan kanssa tulevaisuuden suunnitelmistani yliopiston suuntaan. Tämä rakennusmestari arveli luunmurtuman viittaavan siihen, että en ehkä kestä harjoittelua rakennustyömaalla.

Tämä kuvien rakennustyömaa näkyy tämänkertaisen pätkätyöni tämänhetkisen työhuoneen ikkunasta. Työhuone on yliopistolla. Olen tyytyväinen siihen, että valitsin yliopisto-opinnot, vaikka sen tuoma työura onkin ollut katkeileva. Pidän työstäni, mutta katson silti mielelläni rakentamista.

Leave a Reply