Montako yötä vielä?

En laske öitä jouluun. Lasken öitä sappikivileikkaukseen. Sen pitäisi olla tähystysleikkaus, mutta nukutuksen se tarvitsee.

Edellisen leikkauksen jälkeen minulla oli vaikeuksia heräämisessä. Onneksi maanantaina voin puhua tästä nukutuslääkärin kanssa. Tapaan myös jonkun hoitajan ja leikkauksen toteuttavan kirurgin. Toivon heille kaikkea hyvää lähimpien vuorokausien ajan. Toki muulloinkin.

Kun nukun ensi yön ja kaksi seuraavaa, on kolmantena aamuna edessä sairaalamatka. Ja jos leikkaus sujuu tähystyksellä ja herään kohtuullisesti, pääsen neljännen aamun aloittamana päivänä jo kotiin toipumaan. Olen siis sappikivetön neljän yön kuluttua, mutta enemmän minua hirvittää se kolmannen yön jälkeinen päivä leikkauksineen. Siis kaksi yötä tavallisin aamuin, kolmas yö leikkauspäivän aamuun, neljäs yö kotiutuspäivän aamuun.

Auts. Voi, että minua jännittää. Jännittää minua, voi että, ja vähän pelottaakin!

Leave a Reply