Omat jäljet

Joku tuntematon taiteilija on luvatta tai luvattuna tehnyt tämän kuvan yhteen kaupunkimme seinämään, joka on käyttämäni jalankulkutien varerlla. En ihan ymmärrä kuvan sanomaa, mutta tekijänsä julkinen jälkihän se on.

Minäkin jätän julkisia jälkiä itsestäni. En kuitenkaan kirjoittele seiniin muualla kuin Kasvokirjassa. Kirjoitan nettiin.

Aloitin eilen uuden blogin. Kuntavaalien ehdokkaat saavat  perustaa bloginsa Uusi Suomi -verkkolehteen. Blogini nimi on Arvokkaista toiveista …456…. harkittuihin tekoihin. Arvasitko, että tuossa keskellä oleva numerosarja on tarkoitettu minua äänestäville tamperelaisille tiedoksi?

Päivitin myös perinteisen vaaliblogini. Arkistoin eduskuntavaalien ja osuuskauppavaalien kampanjasivuni ja loin tilalle kuntavaaliin sopivan kokonaisuuden. Sivupohjaa en päivittänyt, sillä tämäkin malli näyttää Vihreän liiton ajankohtaiset uutiset. Minulla on noilla sivuillani myös blogi Maija Tuomaalan kohtaamisia.

Yhden vaaliblogini jäljille on nykyisin jo vaikeaa päästä. Puolueen sivustossa oli paikka eduskuntavaalien 2007 ehdokkaille. Kirjoitin sinne harvakseen. Blogin nimi oli sen paras anti, joten sovitin nimen päivitettynä uusimmalle blogilleni. Piakkoin myös linkkien muodostamat jäljet poistuneeseen blogiin katoavat.

Olen jättänyt sellaisiakin jälkiä, joita en haluaisi näyttää. Kerron niistäkin, koska näin voi käydä muillekin.

Vuosia kestänyt sairasteluni on jättänyt jälkensä kotiini, jonka molemmat ulkoseinät näkyvät kuvassa. Eilen sain virallisen irtisanomisilmoituksen asunnosta. Vuokranantaja myy huoneiston jollekin asunnoksi. Minun on siivottava jälkeni viimeistään puolen vuoden kuluttua. Siivousapua en kehtaa pyytää ennen kuin olen siivonnut.

Leave a Reply