Kaakaokauratahna

Joskus tyhjähkön ruokakaapin tienoilla syntyy ideoita. Kaakaokauratahna on tällaisen nälkäisen idean huipentuma.  Näin se syntyy: Otetaan lautanen, jonka syvyyksiin mahtuu kaksi desilitraa ruokaa. (En käytä erillistä valmistuskulhoa, sillä tiskaaminen ei ole suosikkilajejani.) Sirotellaan pohjalle ohuesti soijarouhetta. Kaadetaan päälle alle kaksi desilitraa pikakaurahiutaleita. Peitetään keko kaakaojauheella, jossa voi olla sokeriakin. Sekoitellaan kuivat ainekset lautasella varovasti. Tehdään keon keskelle kolo, johon kaadetaan varovasti vähän vettä. Sekoitellaan hiljalleen, lisätään vähän vettä, sekoitellaan, lisätään vähän vettä. Kun seos on tasaista tahnaa, sen voi syödä. Makua ja sakeutta voi säädellä lisäämällä hiukan puuttuvaa ainesta. Kaurahiutaleet voi korvata talkkunajauholla, mutta pitää muistaa sekoitella tosi varovasti, etteivät talkkunajauhot pölise pöydälle ja vaatteille.

Leave a Reply